top of page
pissarra.jpeg

ELS VINS

Vins blancs

T'ESTIMI 2023

T'estimi 2022

La forma verbal

La primera persona del singular del present d'indicatiu, a Cadaqués, acaba en "i".

 

La història

La connexió personal de Somni d'Istiu amb Cadaqués va marcar no només l'inici del projecte, sinó el nom del nostre primer vi.

 

El vi

El primer vi de Somni d'istiu. Lledoner gris i blanc.

Perseguíem oxidació. Volíem densitat. Buscàvem peculiaritat. Preteníem personalitat. Anhelàvem intensitat. Somniàvem amb T'estimi.

 

Fermentació en acer inoxidable. Criança en bótes de roure francès, usades, de força anys i amb històries de vi escrites al seu interior, prèviament, per un mestre.

RASTELL 2021

Rastell 2021

L'expressió

Nom. Empedrat de pissarra. A Cadaqués, els carrers amb el paviment fet de pedres esquistoses, posades de cantó. Generalment els carrers amb pendent.

 

La història

La connexió personal de Somni d'Istiu amb Cadaqués va marcar no només l'inici del projecte, sinó que segueix amb nosaltres. El Rastell és un vi clarament cadaquesenc i ho transmetem a través del nom del vi, el del paviment dels seus carrers, plens de pissarres punxagudes, linials i esquerpes.

 

El vi

El tercer blanc de Somni d'istiu. El cinquè en la seva totalitat. Lledoner blanc i gris. El somni capgirat.

Un vi esquerp com la silueta del Cap de Creus, però amable i amigable dins la copa.

 

Fermentació en acer inoxidable. Criança en inoxidable i bótes de roure francès, usades i velles, com sempre.

IX! 2023

ix! 2022

L'expressió

Interj. ix! denota estranyesa i admiració. És utilitzada amb molta freqüència per tots els parlants de Cadaqués. Es diu que a Cadaqués és impossible parlar sense utilitzar-la.

 

La història

El vam voler afegir al dipòsit on va començar la fermentació el T'estimi fins que quan el vam tornar a tastar, l'expressió va ser "ix !, aquest most és elèctric".

 

El vi

El segon vi de Somni d'istiu. Lledoner gris, blanc i muscat d'Alexandria.

 

Volíem verdor i en el tast la té. Volíem amargs i en el tast els trobem. Volíem frescor i en el tast es sent. Volíem fruita i en el tast hi és. Volíem jugar. Volíem aprendre. La rapa i el moscatell d'Alexandria ens van ajudar, units a la garnatxa grisa i blanca, a divertir-nos a la copa.

 

Fermentació i criança d'uns mesos en acer inoxidable i, cap a l'ampolla!

Vins negres

QUERROIG 2023

Querroig 2022

El pic

El pic de Querroig de 670 metres, al terme municipal de Portbou, es troba sobre la frontera entre França i Catalunya limitant amb els municipis francesos de Cervera I Banyuls. El corona el castell de Querroig, que data del S.X, i que es troba documentat de l'any 1385.

 

La història

Aquest cim és el mirall de la vinya, ja que està situat junt enfront de la finca Can Tonicus. El seu lledoner negre no podia dur un altre nom. Portbou torna a tenir el seu vi. Hem recuperat una petita part de la història que s'havia perdut de la mà de la fil·loxera, a finals del S. XIX.

 

El nostre primer lledoner negre és un vi transfronterer, elaborat amb raïm de les terrasses de Portbou, i pretèn ser un homenatge a la finca i a la propietat, la família Gubert i Macias.

 

El vi

El quart vi de Somni d'istiu està fet amb lledoner negre.​ L'envellim un xic en botes de roure francès de gairebé 10 anys tan sols perquè reposi abans de fer-ho a l'ampolla. 

Ens imaginàvem un vi negre fresc i lleuger, de color vermell intens i amb un nas que ens transportés a la fruita vermella i al sotabosc mediterrani a l'estiu. Finalment, el quart somni s'ha fet realitat.

LA FÀBREGA 2022

La Fàbrega 2021

El topònim

Als Capbreus del cellerista del Monestir de Sant Pere de Rodes (1420-1429), trobem una finca situada als afores del nucli de la Selva de Mar, anomenada La Fàbrega.

 

La història

En el document, datat el 22 de novembre de 1426, s'especifica que un tal Ponç Ferrer reconeix la titularitat, o domini directe, del mas on vivia. El Mas La Fàbrega era propietat privada del monjo treballador del monestir, i l'arrendatari havia de pagar diferents quotes al monestir, anomenats censos.

 

El Mas La Fàbrega també disposava d'una farga, és a dir, una estructura d'acer pensada per fer ferro. De fet, forja i fàbrega signifiquen el mateix. És per això que a Ponç es diu Ferrer, perquè era el ferrer de la Selva, es dedicava a treballar el ferro.

 

El nostre primer vi negre ret homenatge a la finca i a la propietat, que ha fet possible aquest somni en gran mesura.

El vi

De dues de les cinc micro parcel·les d'aquesta finca, on Ponç Ferrer tenia la vinya anomenada La Mallola, va néixer La Fàbrega. Fermentat en acer inoxidable i envellit en bota, usades i d'una certa edat, de roure francès, que ens permetran degustar, deixar fluir el vi i expressar-se lliurement.

bottom of page