pissarra.jpeg

ELS VINS

T'ESTIMI 2020

8C160D1D-5B3A-41F0-B215-1F03C1F44DCF.JPEG

La forma verbal

La primera persona del singular del present d'indicatiu, a Cadaqués, acaba en "i".

 

La història

La connexió personal de Somni d'Istiu amb Cadaqués va marcar no només l'inici del projecte, sinó el nom del nostre primer vi.

 

El vi

El primer vi de Somni d'istiu. Garnatxa grisa i blanca.

Perseguíem oxidació. Volíem densitat. Buscàvem peculiaritat. Preteníem personalitat. Anhelàvem intensitat. Somniàvem amb T'estimi.

 

Fermentació en acer inoxidable. Criança en bótes de roure francès, usades, de força anys i amb històries de vi escrites al seu interior, prèviament, per un mestre.

LA FÀBREGA 2020

La Fàbrega 2019.jpeg

El topònim

Al capbreus de el cellerista del Monestir de Sant Pere de Rodes, troba una finca situada als afores del nucli de la Selva de Mar, anomenada La Fàbrega.

 

La història

En el document, datat el 22 de novembre de 1426, s'especifica que un tal Ponç Ferrer reconeix la titularitat, o domini directe, del mas on vivia. El Mas La Fàbrega era propietat privada del monjo treballador del monestir, i l'arrendatari havia de pagar diferents quotes al monestir, anomenats censos.

 

El Mas La Fàbrega també disposava d'una farga, és a dir, una estructura d'acer pensada per fer ferro. De fet, forja i fàbrega signifiquen el mateix. És per això que a Ponç es diu Ferrer, perquè era el ferrer de la Selva, es dedicava a treballar el ferro.

 

El nostre primer vi negre ret homenatge a la finca i a la propietat, que ha fet possible aquest somni en gran mesura.

 

El vi

De dues de les cinc micro parcel·les d'aquesta finca, on Ponç Ferrer tenia la vinya anomenada La Mallola, va néixer La Fàbrega. Fermentat en acer inoxidable i envellit en bota, usades i d'una certa edat, de roure francès, que ens permetran degustar, deixar fluir el vi i expressar-se lliurement.

IX! 2020

DSC_0250.jpeg

L'expressió

Interj. ix! denota estranyesa i admiració. És utilitzada amb molta freqüència per tots els parlants de Cadaqués. Es diu que a Cadaqués és impossible parlar sense utilitzar-la.

 

La història

El vam voler afegir al dipòsit on va començar la fermentació el T'estimi fins que quan el vam tornar a tastar, l'expressió va ser "ix !, aquest most és elèctric".

 

El vi

El segon vi de Somni d'istiu. Garnatxa grisa, blanca i muscat d'Alexandria.

 

Volíem verdor i en el tast la té. Volíem amargs i en el tast els trobem. Volíem frescor i en el tast es sent. Volíem fruita i en el tast hi és. Volíem jugar. Volíem aprendre. La rapa i el moscatell d'Alexandria ens van ajudar, units a la garnatxa grisa i blanca, a divertir-nos a la copa.

 

Fermentació i criança d'uns mesos en acer inoxidable i, cap a l'ampolla!

 

PUNTS DE VENDA

logo+vinus.png

Barcelona

celler castañé.jpg

Argentona

el parral.png

Capmany

Spar.png

Llançà

Semprecalma.png

Llançà

Palafrugell

abricoc.png

Fonteta

Unknown.png

Girona