LOS VINOS
T'ESTIMI 2023
La forma verbal
La primera persona del singular del present d'indicatiu, a Cadaqués, acaba en "i".
La història
La connexió personal de Somni d'Istiu amb Cadaqués va marcar no només l'inici del projecte, sinó el nom del nostre primer vi.
El vi
El primer vi de Somni d'istiu. Lledoner gris i blanc.
​
Perseguíem oxidació. Volíem densitat. Buscàvem peculiaritat. Preteníem personalitat. Anhelàvem intensitat. Somniàvem amb T'estimi.
Fermentació en acer inoxidable. Criança en bótes de roure francès, usades, de força anys i amb històries de vi escrites al seu interior, prèviament, per un mestre.
RASTELL 2021
L'expressió
Nom. Empedrat de pissarra. A Cadaqués, els carrers amb el paviment fet de pedres esquistoses, posades de cantó. Generalment els carrers amb pendent.
La història
La connexió personal de Somni d'Istiu amb Cadaqués va marcar no només l'inici del projecte, sinó que segueix amb nosaltres. El Rastell és un vi clarament cadaquesenc i ho transmetem a través del nom del vi, el del paviment dels seus carrers, plens de pissarres punxagudes, linials i esquerpes.
El vi
El tercer blanc de Somni d'istiu. El cinquè en la seva totalitat. Lledoner blanc i gris. El somni capgirat.
​
Un vi esquerp com la silueta del Cap de Creus, però amable i amigable dins la copa.
Fermentació en acer inoxidable. Criança en inoxidable i bótes de roure francès, usades i velles, com sempre.
IX! 2023
L'expressió
Interj. ix! denota estranyesa i admiració. És utilitzada amb molta freqüència per tots els parlants de Cadaqués. Es diu que a Cadaqués és impossible parlar sense utilitzar-la.
La història
El vam voler afegir al dipòsit on va començar la fermentació el T'estimi fins que quan el vam tornar a tastar, l'expressió va ser "ix !, aquest most és elèctric".
El vi
El segon vi de Somni d'istiu. Lledoner gris, blanc i muscat d'Alexandria.
Volíem verdor i en el tast la té. Volíem amargs i en el tast els trobem. Volíem frescor i en el tast es sent. Volíem fruita i en el tast hi és. Volíem jugar. Volíem aprendre. La rapa i el moscatell d'Alexandria ens van ajudar, units a la garnatxa grisa i blanca, a divertir-nos a la copa.
Fermentació i criança d'uns mesos en acer inoxidable i, cap a l'ampolla!
​
QUERROIG 2023
El pico
El pico de Querroig de 670 metros, en el término municipal de Portbou, se encuentra sobre la frontera entre Francia y Catalunya limitando con los municipios franceses de Cervera y Banyuls. Lo corona el castillo de Querroig, que data del S.X, y que se encuentra documentado del año 1385.
La historia
Esta cima es el espejo del viñedo, ya que está situado junto a la finca Can Tonicus. Su garnacha tinta no podía llevar otro nombre. Portbou vuelve a tener su vino. Hemos recuperado una pequeña parte de la historia que se había perdido de la mano de la filoxera, a finales del S. XIX.
Nuestro primera garnacha tinta es un vino transfronterizo, elaborado con uvas de las terrazas de Portbou, y pretende ser un homenaje a la finca ya la propiedad, la familia Gubert i Macias.
El vino
El cuarto vino de Somni d'istiu está hecho con garnacha tinta.
​
Nos imaginábamos un vino tinto fresco y ligero, de color rojo intenso y con una nariz que nos transportara a la fruta roja y al sotobosque mediterráneo en verano. Por último, el cuarto sueño se ha hecho realidad.
​
LA FÀBREGA 2022
El topónimo
En los Capbreus del bodeguera del Monasterio de Sant Pere de Rodes (1420-1429), encontramos una finca situada a las afueras del núcleo de la Selva de Mar, llamada La Fàbrega.
La historia
En el documento, fechado el 22 de noviembre de 1426, se especifica que un tal Ponç Ferrer reconoce la titularidad, o dominio directo, de la masía donde vivía. El Mas La Fàbrega era propiedad privada del monje trabajador del monasterio, y el arrendatario tenía que pagar diferentes cuotas al monasterio, llamados censos.
El Mas La Fàbrega también disponía de una fragua, es decir, una estructura de acero pensada para hacer hierro. De hecho, forja y fábrica significan lo mismo. Por eso en Ponç se llama Ferrer, porque era el herrero de la Selva, se dedicaba a trabajar el hierro.
Nuestro primer vino tinto rinde homenaje a la finca ya la propiedad, que ha hecho posible este sueño en gran medida.
El vino
De dos de las cinco micro parcelas de esta finca, donde Ponç Ferrer tenía el viñedo llamado La Mallola, nació La Fàbrega. Fermentado en acero inoxidable y envejecido en barrica, usadas y de cierta edad, de roble francés, que nos permitirán degustar, dejar fluir el vino y expresarse libremente.